Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

[XenGenTr] Style V9 yayınlandı!

Yeni temamız olan V9 yayınlandı ve satışa sunuldu, inceleyerek yorum yapmak için bağlantıyı ziyaret ediniz.. ~ Daha fazla bilgi ~
  • 📌 YASAL UYARI : Forumunda yer alan bilgi, yorum ve tavsiyelerin hiçbiri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetlerini aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar, dijital varlık, kripto para borsaları v.b. kurumlarla müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi adı altında yürütülmektedir. Burada yer alan tüm bilgi, belge, yorum, tavsiye, analizler, haber ve yazılar forum üyelerinin kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu nedenle forum içeriklerinde yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı alınması tercih ve beklentilerinize uygun olmayabilir.Forum sitemizde okumuş olduğunuz bilgiler fikir verme amacı taşıdığını unutmayın! Edindiğiniz bilgileri akıl ve mantık çerçevesinde değerlendirmeniz size kazandırır aksi taktirde doğacak olan her türlü sonuçtan miningturkiye.org sorumluluk kabul etmez.

Bilgi Linux De Chia Yapılandırma Ve Db Klasörlerini Taşıma

• Konbuyu başlatan avatarsiz
  • Başlangıç tarihi
Genel Bilgi
A

Ziyaretçi
Merhaba,
Genelde sistemlerimiz ssd lerde kurulu, sonuçta ömürleri hdd lere göre çok daha kısa,
Bu konuda ssd leri rahatlatacak bir yöntem anlatayım, bilinmeyen bir konu değil, ancak paylaşmak da uygun olur diye düşündüm.

Ben chia dahil toplam 10 adet hdd coini kazıyorum ve herbirinin kendine ait db dosyaları var.

Linux için softlink kullanarak db klasörlerini plotlu disklerde artık kalan yerlere yerleştiriyorum.

Örnek olarak chia yı anlatayım ANLATIM LINUX CLI ÜZERİNDENDİR, BEN HIVEOS KULLANIYORUM.

önce bilgisayarı yeniden başlatıyoruz, chia programını açmıyoruz.

normalde .chia klasörü home/user/.chia yolundadır. user yerine sizin kullanıcı hesabınız yazılacaktır.

Ben chia yapılandırma, db vs barındıran .chia klasörünü 5 numaralı diske taşıdım.

Lütfen dikkat, kopyalamadım, taşıdım...

daha sonra .chia klasörünün olması gereken yere softlink oluşturdum.

ln -s /media/tarla_5_8TB/.chia /home/user/.chia

ln -s den sonra linkin oluşturulacağı konum sonra da linkin nereyi hedeflediği yani orj dosyaların bulunduğu klasör yazılacak.

işlem bitince CLI üzerinden chia yı SADECE . ./activate ile aktif edip sonra chia init yazmanız yeterli,

sistem cevap olarak yeni klasör adını göstermeli.

8c288aaa-b043-477a-b02b-099e930c083e.jpeg

.chia klasörü altında çalışan bir coin daha var n-chia, o nedenle yazdığım komut ile bu foto örtüşmüyor.
Ancak sadece chia kazanlar için yazdığım komut geçerlidir,

Bu şekilde 1 günden fazladır kullanıyorum. şu an plotladığım alan 44 tib
spacepool da şu şekilde görünüyor.

84cb0c8f-ebf6-4b51-a625-22971b707440.jpeg

Anladığım kadarıyla hız olarak bir sıkıntı yok, log dosyaları veya hız ölçen programlardan kurup denemek daha doğru olacaktır sanırım ancak ona da boş bir zamanımda bakarım artık.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap
LÜTFEN DİKKAT!
Turkhacks.Com Hack Forum ~ Hacker Sitesi - Warez Forum - Crack Forum - Leak Nulled Forum - Hack Forumu

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar